Paella recept voor op de barbecue
Omschrijving
Lekker koken en eten in de buitenlucht zoals dat traditiegetrouw al eeuwen gebeurt in de Spaanse regio Valencia. De streek waar de paella van oorsprong vandaan komt. Een paella hoort langzaam te garen, dus trek er de tijd voor uit. De charme van buiten koken en eten is juist dat je geen haast hebt en de tijd neemt om rustig je voedsel te bereiden en er daarna lang van te genieten!
Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructions
-
Bouillon
Maak vooraf een liter kippenbouillon van water en bouillonblokjes.
-
Begin met bakken
Doe de olijfolie in de paellapan en braad de plakjes kip aan. Voeg na enkele minuten de in kleine stukjes gesneden ui, paprika en snijbonen of sperziebonen toe. Roerbak het geheel enkele minuten, alsof je wokt.
-
Samenvoegen
Voeg vervolgens de rijst toe, met de saffraan en rozemarijntakjes en schenk er steeds een paar soeplepels bouillon bij. Als het water is opgenomen en verdampt, voeg je weer wat bouillon toe, net zolang tot de rijst gaar is.
-
Afwerking
Maak je paella op smaak met zout en peper en garneer het gerecht met schijfjes citroen. Je kunt er ook een beetje citroensap over sprenkelen.