Pepernoten maken op de barbecue
Omschrijving
Maak er dit jaar eens een avontuurlijke sinterklaas van en vier het feest buiten. Compleet met pepernoten die je zelf bakt in een skillet op de barbecue. De kinderen zullen zo’n festijn zeer waarderen! En je vrienden of familie vast ook…
Pepernoten voor acht personen
Kook modus Uitgezet
Instructions
-
Pan
Neem een groot formaat skillet en vet deze in met boter. Je maakt de pepernoten het makkelijkst boven kooltjes. Zorg dat er geen kooltjes pal onder de skillet liggen, maar leg ze iets in een cirkel eronder. Dan wordt de grillpan niet té heet.
-
Deeg
Kneed de boter eerst zacht in een grote kom. Zeef het bakmeel erboven. Voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve de melk. Kneed het geheel even goed door en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Je krijgt zo een soepel deeg. Is het nog te droog, doe dan nog een beetje melk erbij.
-
Vormen
Vorm kleine balletjes van het geknede deeg met een doorsnee van ongeveer 1,5 cm maximaal en verspreid de balletjes op de plaat. Druk ze een beetje plat. Leg de balletjes iets uit elkaar, zodat de warmte zich rondom goed kan verdelen.
-
Bakken
Plaats de skillet op de bbq als de kooltjes flink gloeien. Het duurt ongeveer 15 minuten voor je kruidnoten klaar zijn. Houd ze wel in de gaten, want de onderkant verkleurt als eerste. Check na 15 minuten of ze gaar zijn en laat ze eventueel nog 5 minuten langer bakken. Schep de pepernootjes uit de skillet in een schaal.
-
Extra
Warme chocolademelk met slagroom of een glas glühwein erbij… Alleen die heerlijke geuren al. En als de barbecue toch warm is: rijg wat marshmallows op satéprikkers en grill ze boven de kooltjes. Een fijn sinterklaasfeest!