Pepernoten maken op de skillet

Als je aan de feestdagen denkt, denk je aan pepernoten. De rijke speculaas smaak doet ieder denken aan een warme, gezellige tijd. Maar waarom wachten tot ze in de winkel liggen, als je ze ook zelf kan maken?

Pepernoten maken op de skillet

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 30 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 10 Seizoen: Winter

Pepernoten voor acht personen

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed het toch een zacht deeg. Voeg voldoende melk toe totdat het soepel deeg is.
  2. Vorm kleine balletjes van het deeg van ongeveer 1 1/2 cm.
  3. Leg de deegballetjes op de skillet en druk ze lichtjes plat.
  4. Plaats de kooltjes in een cirkel, op die manier wordt de pan niet te heet. Wacht tot de kooltjes gloeien en zet vervolgens de skillet erop.
  5. Na 15 minuten zijn de pepernoten gaar en kunnen ze opgepeuzeld worden.

Serveer en variatie tips

Serveertip: Geniet van de pepernoten met wat lekkere chocolademelk of glĂĽhwein.

Variatietip: Smelt wat chocolade op in een pannetje en dip de pepernoten erin, zo zijn je zelfgemaakte pepernoten nog lekkerder.