Pizza uit een gietijzeren skillet – heb je die eenmaal geproefd, dan maak je hem nooit meer op een andere manier! De smaak is subliem en heel karakteristiek. En de bereiding: die is snel en makkelijk, als je het deeg eenmaal hebt gemaakt (of gekocht). Binnen een half uur kun je smullen.
Pizza bakken in een skillet
Ingediënten voor twee pizza's
Kook modus Uitgezet
Deeg
Topping
Instructies
-
Het maken van de pizzabodem
...
-
Pizza bakken
Heb je het deeg eenmaal bereid en is het goed gerezen, verhit dan je skillet voor op gloeiende kolen of boven vuur. Onthoud: hoe kleiner de pan, hoe dikker de korst. Het is net waar je van houdt. Haal de pan van het vuur en vet hem in met olie. Spreid dan het deeg gelijkmatig over de bodem. Brand je vingers niet! Zet de pan weer op het vuur, tot het deeg blazen vertoont; dan haal je de pan van de warmtebron.
-
De pizza beleggen
Sprenkel wat olie over het deeg en breng daaroverheen een dunne laag tomatensaus aan. Beleg de pizza dan met toppings naar keuze. Je zet de skillet opnieuw op het vuur en 10-13 minuten later, als de kaas bubbelt en de korst goudbruin is, is je unieke skilletpizza klaar.
Serveer en variatie tips
Je kan naast de genoemde ingrediënten, kan je vele andere creaties maken van je pizza. Zo kan je ervoor kiezen om er bbq saus erop te doen of ga de discussie aan met vrienden of familie en probeer wat ananas.