Pizza bakken in een skillet
Omschrijving
Dit jaar ben je misschien wat minder ver van huis dan anders. Maar waar je ook bivakkeert, overal waar je vuur mag maken bak je in een handomdraai een superpizza!
Ben je op pad en ver van de bewoonde wereld, dan is het goed om te weten dat je de ingrediënten voor je skilletpizza heel makkelijk kunt meenemen en ook prima zonder koeling kunt bewaren. Daarover zo meer. Ben je gewoon thuis, kies dan de tuin als decor voor je eigen pizzeria en bak je pizza op kolen of vuur. Nodig de buren met een gerust hart uit.
Het lekkerste van een pizza uit een gietijzeren skillet is de korst: die wordt heerlijk crunchy, zonder uit te drogen. Dat komt door de eigenschappen van gietijzer: het geleidt goed, wordt gloeiend heet en verdeelt de warmte heel gelijkmatig. Het resultaat: een perfecte knisperende pizzakorst.
Ingediënten voor twee pizza's
Deeg
Topping
Instructions
-
Het maken van de pizzabodem
...
-
Pizza bakken
Heb je het deeg eenmaal bereid en is het goed gerezen, verhit dan je skillet voor op gloeiende kolen of boven vuur. Onthoud: hoe kleiner de pan, hoe dikker de korst. Het is net waar je van houdt. Haal de pan van het vuur en vet hem in met olie. Spreid dan het deeg gelijkmatig over de bodem. Brand je vingers niet! Zet de pan weer op het vuur, tot het deeg blazen vertoont; dan haal je de pan van de warmtebron.
-
De pizza beleggen
Sprenkel wat olie over het deeg en breng daaroverheen een dunne laag tomatensaus aan. Beleg de pizza dan met toppings naar keuze. Je zet de skillet opnieuw op het vuur en 10-13 minuten later, als de kaas bubbelt en de korst goudbruin is, is je unieke skilletpizza klaar.
Notitie
Je kan naast de genoemde ingrediënten, kan je vele andere creaties maken van je pizza. Zo kan je ervoor kiezen om er bbq saus erop te doen of ga de discussie aan met vrienden of familie en probeer wat ananas.