Tijdens een frisse dag met een licht briesje wil het het liefste wat lekker warms om te eten, de pompoen stoofschotel is de perfect aanvulling op deze gelegenheid.

Pompoen stoofschotel uit de Dutch Oven

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 1 uur Totale tijd 1 uur 10 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 4

Omschrijving

Een heerlijk vegetarisch flespompen gerecht.

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Snijden
    Snijd de helft van de pompoen in blokjes van een halve cm en de andere helft in blokjes van 1 cm. Hak de twee knoflook teentjes en de koriander fijn.
  1. Alles bij elkaar
    Terwijl de kokosbriketten op temperatuur komen heb ik voor het gemak alles in een keer in de pan gemikt, met uitzondering van de linzen. Lekker lui koken dus. De kleine blokjes pompoen vallen tot puree uit elkaar terwijl de grote blokjes juist een bite geven aan de stoofschotel. Een uurtje laten pruttelen was voldoende om zowel gare als tot puree gekookte pompoen te krijgen.
  1. Linzen
    Voeg het laatste kwartiet de linzen met het vocht toe.

Notitie

De vleesliefhebber kan in het begin twee kippenpoten toevoegen en die aan het eind van de bereiding plukken en het vlees weer door de stoofschotel mengen.