Provençaalse Omelet van de grillplaat
Omschrijving
Wat voor heerlijks ga je bereiden op je handige grillplaat? Als suggestie geven we je een simpel recept voor een heerlijke, voedzame boeren omelet. Onze ‘outdoor’ omelet gaat er na een dag actie in de buitenlucht wel in en hij is op je grillplaat snel en makkelijk te maken.
Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructions
-
Verwarm de grillplaat op zijn driepoot boven het vuur.
-
Kluts de eieren los met wat melk en voeg kleine blokjes mozzarella en de kruiden toe.
-
Snijd het spek in reepjes en de champignons in schijfjes. Vet de plaat in en bestrooi deze met de champignons, spinaziebladeren en spekreepjes.
-
Wok deze héél kort, verspreid de groente over het warmste deel van de plaat en giet er dan het eimengsel overheen.
-
Laat de omelet garen tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Met een spatel kun je hem vervolgens voorzichtig van de bakplaat lichten.
Notitie
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten! Denk aan schijfjes courgette, gehalveerde cherrytomaatjes, preiringen, dunne plakken aubergine, plakjes worst, bieslook, Parmezaanse kaas… Combineer het basis eimengsel met de lekkernijen die bovenaan jouw lijstje staan.