Pulled Chicken uit de Dutch oven

Pulled chicken is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. Dankzij de malse kip en de rijke barbecuesaus heb je in een handomdraai een heerlijke maaltijd. Of je nu zin hebt in een stevige lunch of een diner voor veel man organiseert, pulled chicken is voor elke situatie geschikt.

Pulled Chicken uit de Dutch oven

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 4 Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Omschrijving

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructies

  1. Start met het toevoegen van het water en de bouillonblokjes aan de dutch oven. Breng dit aan de kook en zorg dat de bouillonblokjes volledig oplossen.
  2. Doe de kip in de bouillon en laat het gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de kip uit de pan en leg deze op een snijplank. Gebruik vervolgens twee vorken om het vlees in kleine stukjes uit elkaar te trekken.
  4. Leeg de gietijzeren pan, leg de uit elkaar getrokken kip er terug in en voeg de barbecue saus toe.
  5. Meng de barbecuesaus goed door de kip en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Serveer en variatie tips

Serveertip: Serveer de pulled chicken op een vers broodje met een wat coleslaw voor een extra smaakvolle maaltijd. 

Variatie Tip: Opzoek naar meer uitdaging? Maak dan je eigen barbecuesaus!