Stoofschotel uit Dutch Oven

Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 150 minuten Totale tijd 2 uren 35 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 4

Omschrijving

In je Dutch Oven maak je heel eenvoudig een supersmakelijke stoofschotel van rundvlees, zoete aardappels, wortels en paprika. Door de zoete aardappels en wortels krijgt je stoofpot een heerlijk zoete smaak. Wil je het wat minder zoet, dan kun je de zoete aardappel eventueel ook prima vervangen door krieltjes. Deze stoofschotel is behoorlijk voedzaam en voorziet je van genoeg calorieën, wat vooral belangrijk is als het koud is en als je de hele dag in touw bent geweest. Dan kun je wel wat brandstof gebruiken.

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Start
    Plaats een 6 of 9 QT Dutch Oven op de gloeiende briketten en laat hem ca 10 minuten op temperatuur komen. Snijd onderwijl het rundvlees in blokjes van ca 3 cm en roer ze door een paar eetlepels olijfolie. Fruit een ui en braad dan de stukjes rundvlees aan in de Dutch Oven, ongeveer 5 minuten, met wat zout en peper.
  1. Smeuïg maken
    Voeg vervolgens de inhoud van een blikje tomatenpuree toe en 2 eetlepels bloem. Laat het geheel enkele minuten braden en voeg dan de bouillon toe. En als je het lekker vindt, een scheutje wijn. Als de bouillon goed kookt, voeg je de in stukjes gesneden groenten toe, 2 laurierblaadjes en naar smaak Italiaanse kruiden.
  1. Wachten
    Laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes sudderen gedurende circa 2 uur en vergeet niet om regelmatig te roeren. Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe.

Notitie

Verwarm voor dit stoofgerecht de pan alleen van onderaf, dus leg geen briketten op het deksel.
Mochten de briketten hun warmte langzaam verliezen, dan kun je ze tussentijds rustig vervangen.