Tosti’s van de BBQ
Omschrijving
De vrijdag lunch is zo'n moment bij ons. En daar we niet altijd tijd hebben voor een kampvuurtje gebruiken we ook wel eens gewoon houtskool of briketten. En vandaag gebruikten we een gietijzeren tosti ijzer. Een echt tosti ijzer want dat bakt zoveel mooier.
Natuurlijk kennen we allemaal de standaard tosti met ham en kaas. Soms de simpele wat flauwe kaas van de supermarkt, soms een fijne Remeker, wat Brie of Camembert. Samen met een mooie ham is zo'n tosti al een traktatie maar het blijft ham-kaas.
Tosti voor 1 persoon
Kook modus Uitgezet
Instructions
-
Snijden
Begin met het snijden van de paprika, tomaat en ui in blokjes. En snij voldoende plakjes chorizo om een sneetje brood te bedekken.
-
Bakken
Doe de olijfolie in het sandwichijzer en bak de zojuist gesneden ingrediënten.
-
Brood toevoegen
Zodra chorizo en groenten gaar zijn kan je het brood toevoegen. Smeer één kant van de boterham in met boter en leg deze, met de ingevette kant boven, op de gebakken ingrediënten, klem vervolgens het sandwichijzer dicht en draai hem om. Voeg wat kaas toe aan je sandwich. Smeer ook de tweede boterham één kant in en leg deze wederom met de ingevette kant naar boven op de sandwich.
-
Extra
Maak de tosti af met een lekker sausje.
Notitie
Probeer nog vele andere variaties, bijvoorbeeld met zalm en kruidenkaas.