Zonsondergang ovengroenten met Chorizo
Omschrijving
Het recept van deze week heet ‘Zonsondergang ovengroenten met chorizo’. Zonsondergang slaat op de kleur van het gerecht: veel oranje, rood en paars tinten die zorgen voor de looks (en smaak!) van een culinair hoogstandje op je bord. Met dit gerecht geef je je lichaam een lekker gezonde boost. Het recept is speciaal samengesteld met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn, ook buiten Albert Heijn om. Veel ingrediënten kun je makkelijk vervangen wanneer je ze niet tot je beschikking hebt. Without further ado:
Ingrediënten
Instructions
-
Verwarmen
Verwarm de oven voor op 190 graden. -
Zoete aardappel
Snijd de zoete aardappelen in friet-vormige stukken. Leg deze op het rooster of bakplaat en besprenkel licht met olijfolie. Gaar in de Dutch oven voor 30 minuten. -
Snijd ondertussen de chorizo. Snij deze in blokjes: niet te dun, want dan wordt de worst droog in de oven.
-
Snijd de groentes als volgt: - De pompoen in blokjes (1cm). Verwijder de schil, de zaden en de binnenkant (de draden). - De paprika in reepjes. - De bieten en wortels in schijfjes. - De venkel en knoflook in kleine stukjes. - De ui in halve ringen.
-
Samenvoegen
Voeg de chorizo en groenten toe aan de aardappelen in de oven. Goed husselen en bestrooien met een rijkelijke hoeveelheid olijfolie en kruiden. Peper, zout en oregano doen het goed in dit recept bijvoorbeeld.
-
Wederom bakken
Rooster nog eens 25 minuten (op 190 graden). Hussel het gerecht halverwege de baktijd nog eens.
-
Sausje
Mix de rode pesto met de crème fraîche naar eigen smaak. Serveer deze bij het ovengerecht.
Notitie
Voor een vegetarische variant kan je de chorizo weglaten. Om de sterke smaak te vervangen voeg je meer ui en kruiden toe.
Heb je een flinke wandeltocht of mountainbike sessie achter de rug en ben je op zoek naar wat meer koolhydraten? Kook dan wat quinoa of rijst en schep dit bij de groenten op je bord. De smaak sluit goed aan!
Het zijn een hele hoop groenten, dus het kan zijn dat je wat overhoudt ondanks de heerlijke smaak. In de koelkast of zeer koele buitenlucht kan je het gerecht nog twee dagen goed houden, dus wellicht heb je ook alvast je lunch voorbereid.