Vegetarische stoof uit de DO

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Vegetarische stoof uit de DO

1 kleine flespompoen of oranje pompoen : geschild en in stukken gesneden (stukken ter grootte van een flinke kriel aardappel) 
2 flinke uien : in kwart ringen gesneden
3 zoete aardappels : Geschild en in stukken gesneden zoals pompoen) 
Grote verpakking mini tomaatjes (of 5 stevige tomaten) : mini tomaatjes door midden snijden of grotere tomaten in flinke plakken/ 
8 tenen knoflook (of naar smaak) : Fijn gesneden
Paar takjes tijm (of 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm) : 
Zout en peper : naar smaak
Gerookte paprika poeder. : flinke theelepel
Olijfolie (+/- 4 eetlepels) 
Voordeel verpakking geraspte pittige kaas.

Bereid alle ingrediënten voor door ze schoon te maken en te snijden. 
Met uitzondering van de kaas en tomaten, alle ingrediënten mengen in een grote kom of DO.
Groenten uitspreiden over het hele oppervlak van de DO
Tomaten uitspreiden over de andere groenten.
Kaas verspreiden

ongeveer 4 a 5 hete briketten onder de DO en een ring op de deksel. 
Temperatuur in de DO zou ongeveer 180 gr. moeten worden. 

Gemiddeld duurt het een klein uur tot de stoof klaar is maar kijk af en toe even. 
Zodra de pompoen en zoete aardappel gaar zijn en de kaas gegratineerd is, is het gerecht klaar. 

Eet smakelijk! 

Terug naar Blogs