Deze Afrikaanse rundvleesstoofpot wordt traditioneel bereid in een gietijzeren Potjiekos.
Recept Afrikaanse Rundvleesstoofpot
|
|
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees
- 6 st aardappel
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 st ui gesneden
- 3 st wortel gesneden
- ⅓ bloemkool
- 1 et bruine suiker
- ½ cup sinaasappelsap
- 1 cup kaas geraspt (125 gr)
- olijfolie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Werkwijze
- Snijd het vlees in stukjes.
- Verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan, bak het vlees totdat het bruin is en breng het op smaak met peper en zout.
- Voeg de geperste knoflook en gesneden uien toe aan het vlees in de pan.
- Als derde laag doe je de stukjes aardappelen erbij.
- Gooi als laatste de groenten, bruine suiker en sinaasappelsap in de pan en laat het geheel zo’n 1,5 a 2 uur sudderen. Neem af en toe een kijkje onder de deksel om ervoor te zorgen dat het goedje niet droogkookt. Let op: roeren is doodzonde nummer één!
- Strooi wat geraspte kaas over de potjiekos, vlak voordat je deze serveert.
Eigenaar van Dutchovenshop.nl
Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.