Potjiekos Recepten

Tijdelijke boodschap

Potjiekos (spreek uit: poikie-kos) is afkomstig uit de Zuid-Afrikaanse keuken en betekent letterlijk vertaald ‘kleine pot eten’. Dit Zuid-Afrikaanse gerecht laat zich het beste omschrijven als een stoofpot en stamt uit het jaar 1830, toen Zuid-Afrikaanse boeren emigreerden uit de Kaapkolonie. Tijdens hun ‘Grote Trek’ verzamelden zij onderweg zoveel mogelijk wild en groenten en gooiden die aan het einde van de dag – laagje voor laagje – in een grote gietijzeren pot. potjiekos is niet alleen een maaltijd, maar wordt vanwege de lange bereidingstijd vaak gezien als een sociaal gebeuren. Terwijl het gerecht staat te pruttelen, praten de gasten onder het genot van een (Zuid-Afrikaans) wijntje en een kampvuur bij.

Afrikaanse rundvleesstoofpot

  Deze Afrikaanse rundvleesstoofpot wordt traditioneel bereid in een gietijzeren Potjiekos.   Recept Afrikaanse Rundvleesstoofpot   Voorbereiding 30 min Kooktijd 2 uur 30  min Totale tijd 3 uur Gerecht: Hoofdgerecht Hoeveelheid: 6 personen Calorieën: - kcal   Ingrediënten 1 kg rundvlees 6 st aardappel 1 teentje knoflook geperst 2 st ui gesneden 3...