Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Hongaarse rundergoulash

Posted by Gerben 13-12-2016 0 Comment(s) Bogrács Recepten,

Hongaarse rundergoulash

 

Wat wij in Nederland Goulash noemen is in Hongarije eigenlijk soep (Gulyas). Dit recept gaat om de ingedikte variant en wordt in Hongarije Pörkölt genoemd. Hongarije is een groot land en elk gebied heeft zijn eigen variant van het recept. Er bestaan vele variaties van dit recept maar het “standaard” recept is meestal met rundvlees. Dit recept is uitermate geschikt om in een grote Bogrács en een driepoot boven een kampvuur te bereiden. Ideaal om te koken voor grote groepen in de buitenlucht en een lekker warm recept voor de koude winter maanden.

 

Recept Hongaarse Rundergoulash

 

  • Voorbereiding 20 min
  • Kooktijd 2 uur 30 min
  • Totale tijd 2 uur 50 min
  • Gerecht: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Calorieën: - kcal

 

Ingrediënten

  • 4 st runderlappen
  • 3 el plantaardige olie
  • 3 st ui
  • 2 st paprika
  • 4 st tomaat
  • 1 el paprikacrème pittig of mild
  • 2 el goulashcrème pittig of mild
  • 1 tl knoflookcrème
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl pepersaus pikant
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

 

Werkwijze

  1. Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm en de paprika en tomaten in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Bestrooi met paprikapoeder en doe de paprika- en goulashcrème erbij.
  3. Voeg het vlees toe aan de pan, bestrooi dit met karwijzaad, peper en zout en roer de knoflookcrème erdoor. Rooster het vlees al roerend tot dit van alle kanten is dichtgeschroeid.
  4. Hierna roert u de gesneden paprika en tomaat door het geheel en voegt u water toe totdat het net niet onder water staat. Breng het aan de kook, zodra het geheel kookt zet u het vuur op een lage stand en laat het +/- 2 uur zachtjes gaar stoven.
  5. Na 2 uur roert u de pikante pepersaus door de goulash en na ongeveer 2,5 uur heeft u op deze manier een rijkelijke goulashschotel bereid waar u ongetwijfeld van zult genieten.
  6. In tegenstelling tot de goulashsoep is het de bedoeling dat het geheel een stevige structuur krijgt. Indien er op den duur vocht verdampt (controleer regelmativoegt u daarom steeds een minimale hoeveelheid water toe.
  7. Notities
  8. In tegenstelling tot de goulashsoep is het de bedoeling dat het geheel een stevige structuur krijgt. Indien er op den duur vocht verdampt (controleer regelmatig) voegt u daarom steeds een minimale hoeveelheid water toe. 
  9. De goulash kunt u eten met brood, galuska of tarhonya. Roer naar smaak crème fraiche door de goulash.

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Leave a Comment