5 vragen die je niet zou moeten stellen aan: Patrick Kelly

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

5 vragen die je niet zou moeten stellen aan: Patrick Kelly

Patrick Kelly

 

Gewone interviews zijn saai. Daarom vragen we 5 dingen die je niet niet behoort te vragen aan:

 

Patrick Kelly van de Kelly Kettle Company.

 

De Kelly Kettle kennen de meeste van jullie natuurlijk wel, maar wie zijn de mensen achter deze bekende Kettle?

Het Ierse Kelly Kettle is al 4 generaties lang een echt familiebedrijf en sinds 2005 wordt het bedrijf gerund door de twee broers Seamus & Patrick. Door hun ervaring op het gebied van commercieel bankwezen en internationale marketing te combineren en goed te luisteren naar de input van Kelly Kettle gebruikers, hebben ze de afgelopen jaren een aantal populaire nieuwe producten geïntroduceerd.

Vorig jaar heb ik deze gezellige Ieren met hun fantastisch accent al eens ontmoet en ik wilde ze graag aan jullie voorstellen. Maar gewone interviews zijn saai, dus daarom: vijf vragen die je niet zou moeten stellen aan Patrick Kelly.
 

#1 Gebruiken jullie ook een koffiezet apparaat op kantoor of zijn alleen Kelly Kettle's toegestaan?

 

Ik vind het beschamend om te zeggen dat we het meeste van de tijd een elektrische waterkoker gebruiken… hoewel we tijdens de zomer soms korte pauzes buiten hebben en dan de Kelly Kettle gebruiken… gewoon voor de lol!
 

#2 Jullie voorouders waren fanatieke vissers, maar kunnen jullie eigenlijk wel vissen?

 

Ja, vliegvissen zit diep geworteld in onze familie is. Mijn vader, broer Seamus en ik hebben Ierland vertegenwoordigd op tal van gelegenheden, op de Men's Internationale Trout Fly-Fishing team. Daarnaast hebben mijn moeder en een van mijn zussen Ierland vertegenwoordigd op de Ladies International Fly-Fishing team. Seamus is zelfs een onderdeel van het Ierse team voor 2014. Helaas heb ik de kwalificatie voor dit jaar niet gehaald, dus ik moet een beetje meer oefenen en het  proberen voor het team van 2015! We hebben goede concurrentie onder elkaar. Natuurlijk, ik ben de beste en meest ervaren visser, maar Seamus heeft de neiging om een beetje meer 'geluk' te hebben dan ik! Mijn vader werkt nog steeds als een visgids op Lough Conn hier in County Mayo in het westen van Ierland. We voelen ons gelukkig om te mogen leven op de oever van Lough Conn.
 

#3 Wat heeft jullie voorkeur: aluminium of roestvrij staal?

 

Ik geef de voorkeur aan roestvrij staal omdat het sterker is en minder zal deuken. In het bijzonder hou ik van de stalen vuurbasis omdat het hogere temperaturen verdraagt (in vergelijking met aluminium) zodat het meer geschikt is om op te koken en te gebruiken als vuurplaats. De nieuwe Hobo Stove accessoire (lancering in een paar weken tijd) zal perfect werken op de stalen basis, maar kan bij een aluminium basis leiden tot doorbranden.
 

#4 Is de 5e generatie Kelly's al geïnteresseerd in het familiebedrijf?

 

Mijn oudste zoon (18jr) heeft geen interesse, maar zijn jongere zus en broer tonen wat interesse dus wie weet! Het belangrijkste is dat ze kiezen voor iets dat ze leuk vinden om te doen. Als we iets graag doen dan doen we dat meestal erg goed. Het geheim van geluk is denk ik die dingen doen je graag doet! Dus als de kinderen gelukkig zijn, ben ik gelukkig :-)
 

#5 Wat is het leukste verhaal dat jullie ooit over de Kelly Kettle hebben gehoord?

 

Een dame belde me op een dag op om te klagen dat haar keuken was overstroomd nadat ze probeerde om de Kettle gebruiken. Het bleek dat ze water aan het vullen was in de schoorsteen en het er weer uit kwam bij het gat in de zijkant van de vuurbasis. Ze was helemaal niet blij! Ik huilde bijna van het lachen op dat moment. Ik heb geen idee hoe ze dacht dat onze ketels van binnen in elkaar zaten voor gebruik.

Meer weten over de Kelly Kelly, het familiebedrijf en hun geschiedenis? Neem dan een kijkje op www.kellykettle.com

Met dank aan Patrick Kelly voor de medewerking!
 

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs