Tosti’s van de BBQ

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Tosti’s van de BBQ

Tosti's van de bbq

 

Wat is er gezelliger dan met familie of vrienden om een vuurtje te zitten? Samen, genieten van mooie verhalen, fijn gezelschap en lekker eten. 

 

De vrijdag lunch is zo'n moment bij ons. En daar we niet altijd tijd hebben voor een kampvuurtje gebruiken we ook wel eens gewoon houtskool of briketten. En vandaag gebruikten we een gietijzeren tosti ijzer. Een echt tosti ijzer want dat bakt zoveel mooier.

 

Natuurlijk kennen we allemaal de standaard tosti met ham en kaas. Soms de simpele wat flauwe kaas van de supermarkt, soms een fijne Remeker, wat Brie of Camembert. Samen met een mooie ham is zo'n tosti al een traktatie maar het blijft ham-kaas.

 

Tosti van de bbq

 

Dat gietijzeren tosti ijzer is meer dan een tosti ijzer, in feite zijn het twee kleine vierkante pannetjes! En dat geeft ineens heel veel extra mogelijkheden!

 

Vandaag hadden we tosti's met een andere dan standaard vulling, een vulling wat de tosti tot een culinair feestje maakt.

 

Zo bakte ik een stukje verse chorizo worst in het pannetje. Gewoon het vlees uit de darm drukken en in het pannetje met een beetje olie rullen zoals je doet met gehakt. Daarna wat uiensnippers mee gefruit en daaraan wat tomatenblokjes en paprika toegevoegd. Nadat dat geheel gaar was het ik daar een boterham met de beboterde kant naar boven opgelegd. Vervolgens het tweede pannetje er op en het geheel snel omgedraaid. Tosti ijzer open, een handje kaas er op en toppen met een tweede boterham, weer met de beboterde kant naar boven. Tosti ijzer boven de vlammen en bakken.

 

Dat bakken is nog een uitdaging. Niet te dicht in de vlammen, liever boven wat kooltjes. De temperatuur loopt rap op dus houd je ijzer in de gaten, keer regelmatig. En kijk af en toe even. Mijn tosti's zijn niet van die dichtgedrukte tosti's zoals je die kent uit een elektrisch apparaat dus let op met eten!

 

tosti bakken op de bbq

 

Vandaag hadden we tosti's met smeerbare kruidenkaas en rauwe zalm, chorizo, ui, tomaat, paprika en kaas. De derde had een vulling van stukjes slagers hamburger met gekarameliseerde ui, barbecuesaus, geraspte kaas en wat barbecue kruiden.

 

zalm voor de tosti's

 


 

PatrickPatrick facebook   

Zadelmakende (buiten)kok.

 

Liefde voor vers, makkelijk, vuur en gietijzer. Zowel buiten boven een houtvuurtje, kolen, briketten of binnen op de gaspit.

 


 

Terug naar Blogs